Producent makaronu durum

Produkujemy makarony z pszenicy durum, która jest ceniona ze względu na wspaniały smak i niebywałe wartości odżywcze. Nasze makarony z dietetycznej pszenicy durum są podstawą komponowania różnego rodzaju diet, to źródło witamin i białka. Pszenica durum to źródło luteiny, witamin z grupy B, potasu, żelaza oraz kwasu foliowego. Niski indeks glikemiczny makaronów opartych na pszenicy durum sprawia, że jest to polecany produkt dla osób prowadzący zdrowy tryb życia. Dostępność wielu kształtów pomaga w skomponowaniu nie tylko zdrowych posiłków, ale również pięknej prezentacji potrawy.

Polski makaron włoska jakość ciasta

Używana przez nas pszenica durum to podstawa włoskich past, jakie spotykamy we włoskich knajpach. Sprawdzona receptura sprawia, że makarony, które mamy w ofercie są niezastąpionym dodatkiem do przekąsek słodkich, rozgrzewających zup i sosów. Wyrafinowany smak, idealna przyczepność i sprężystość sprawia, że każda z przygotowywanych potraw na bazie makaronu durum nie tylko wybornie smakuje, ale również pięknie prezentuje się na talerzu.